Политики не удивлены тем, что Луценко — главный коррупционер

Понедельник , 30 июля 2007, 17:43
Интернет-портал «Обозреватель» провел опрос среди украинских политиков на тему скандальной публикации в «Украинской правде».

Коллеги экс-министра МВД по оппозиции наотрез отказались это комментировать. А вот депутаты-коалиционеры оказались более сговорчивыми. Как выяснилось, никого не удивил факт, что борец с коррупцией одновременно является и главным коррупционером.


Игорь Алексеев (КПУ): «Нічого дивного у тому, що Луценко - корупціонер, немає».

– Як ви прокоментуєте публікацію на УП, в якій на адресу Юрія Луценко висловлена підозра у корупційних діях в часи його керівництва МВС?

– Для мене це не є несподіванкою. Бо гасла Луценка про те, що він "переможе корупцію", завжди викликали в мене усмішку. Щоб зрозуміти, що я маю на увазі, варто лише подивитися висновки Контрольно-ревізійної комісії, яка перевіряла діяльність Юрія Луценка на посту міністра МВС на предмет службових та фінансових зловживань. Таких зловживань комісія тоді знайшла достатньо, тому інформація про те, що Луценко попався на нових корупційних схемах, мене не дивує.

– Багато хто говорить, що ця публікація має відверто замовний характер. Якщо це так, хто, на вашу думку, міг бути її замовником?

– Навіть не хочу робити ніяких припущень з цього приводу. Краще побажаю Луценку успіху на майбутніх виборах, але раджу йому не намагатися боротись з корупцією (хто б казав!), а захистити суспільство від самого себе.


Василий Киселев (ПР): «Диму без вогню не буває».

– Як ви прокоментуєте публікацію на cайті "Українська правда", в якій Юрій Луценко підозрюється в корупційних діях в часи його керівництва МВС?

– Думаю, наведені факти в матеріалі на "УП" – правдиві. Це підтверджує хоча б те, як Луценко нервово відповідав на запитання журналістів з цього приводу, а також, як себе поводила його дружина. Чесний політик, якому нема чого боятися, так себе не веде – диму без вогню не буває. Юрій Віталійович нарешті показав своє нутро. З дитинства він виховувався в комуністичних традиціях, але жадоба влади змушувала його постійно робити якісь політичні "кульбіти". Ми всі пам’ятаємо, як він запевняв, що ні в якому разі не буде працювати в уряді Януковича, а потім, коли його справедливо відправили у відставку, зубами тримався за цю посаду. Тому немає нічого дивного в тому, що зараз виходять на поверхню його "подвиги" в МВС. Побільше б таких людей в списках НУНС – і перемога Партії регіонів буде ще переконливішою.

– Багато хто говорить, що ця публікація носить відверто замовний характер. Якщо це так, хто, на вашу думку, міг бути її замовником?

– Уявлення не маю. Просто є люди, які знають набагато більше, ніж ми з вами. Тому мені важко відповісти на це запитання.

– В статті згадується підприємство "Українські новітні телекомунікації", яке Луценко, за версією "УП", фактично зробив посередником між UMC та МВС у забезпеченні правоохоронців мобільним зв’язком. Як ви вважаєте, чи не міг Юрій Віталійович використовувати "Українські новітні телекомунікації" як інструмент прослуховування телефонних розмов посадовців в міністерстві?

– Мені здається, ви попали в саму десятку. Після цієї публікації я згадав історію, коли з МВС зникли деякі пристрої, що використовуються в таких цілях. Де вони поділися – невідомо. Можливо, ці дві події якось пов’язані. Тим більше, якщо взяти до уваги, яку посаду займає людина, що безпосередньо організовувала співпрацію між МВС та"Українськими новітніми телекомунікаціями" (начальник Департаменту внутрішньої безпеки О.В. Новіков – Ред.). На мою думку, Юрій Луценко міг піти на подібні кроки.

// Обозреватель

ИСТОЧНИК: Обозреватель