На апрельской сессии депутаты Харьковского горсовета 16 раз заявляли о конфликте интересов

Вторник , 14 мая 2019, 09:28
В ходе 26 сессии Харьковского городского совета, которая состоялась 17 апреля, о конфликте интересов заявили 9 представителей фракции «За Харьков, за Возрождение», и 1 представитель фракции «Объединение Самопомощь».
На апрельской сессии депутаты Харьковского горсовета 16 раз заявляли о конфликте интересов

Об этом сообщает Гражданская сеть ОПОРА. Чаще всего о конфликте интересов сообщал Валерий Арутюнов - 5 раза.

«Валерій Арутюнов повідомляв про конфлікт інтересів, що стосувався його керуючої посади у АТ «Трест «Житлобуд-1». Депутат є головою правління. Так, під час розгляду питання «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів» Валерій Арутюнов заявив про конфлікт інтересів, адже розглядався дозвіл дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок зі зміною цільового призначення земельних ділянок по вул. Клочківській для Житлобуду-1. Віктор Кітанін також заявив про конфлікт інтересів під час розгляду цього ж питання, тому що наразі депутат займає керівну посаду в ТДВ «Житлобуд-2», якому погодили технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по просп. Петра Григоренка, 2-Ж.

Під час розгляду питання «Про надання земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів, припинення права користування земельними ділянками», про конфлікт інтересів знову заявив Валерій Арутюнов, адже АТ «Трест Житлобуд-1» надавалась земельна ділянка по просп. Московському (між вул. Дванадцятого Квітня та просп. Індустріальним) до 17.04.2022. Також про конфлікт інтересів заявив Станіслав Косінов.

Валерій Арутюнов знову оголосив про конфлікт інтересів та не голосував за питання «Про надання юридичним та фізичним особам дозволу на розроблення документації із землеустрою для експлуатації та обслуговування будівель і споруд», тому що для АТ «Трест Житлобуд-1» затверджувалась технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення для експлуатації і обслуговування адміністративних, господарчих та допоміжних будівель і споруд по вул. Великій Панасівській, 197. Тарас Сітенко також оголосив про конфлікт інтересів, адже Приватне акціонерне товариство «Проектно-Конструкторський Технологічний Експериментальний Інститут Машинобудування», у якого депутат винаймав офіс – отримав згоду на на відновлення меж земельної ділянки комунальної власності для експлуатації та обслуговування адміністративних, виробничих та допоміжних будівель і споруд по просп. Ювілейному, 56.

Вчетверте про конфлікт інтересів заявив Валерій Арутюнов під час розгляду питання «Про надання юридичним та фізичним особам земельних ділянок для експлуатації та обслуговування будівель і споруд» який Затверджував проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності зі зміною цільового призначення з «для іншої комерційної діяльності» на «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств» для експлуатації та обслуговування адміністративної будівлі по вул. Алчевських, 32-Г для АТ «Трест Житлобуд-1».

Андрій Бондаренко та Олександр Лобановський оголосили про конфлікт інтересів, тому що вони є співзасновниками ТОВ «Добровіт», якому надано в оренду строком до 01.05.2024 земельну ділянку комунальної власності за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення для експлуатації та обслуговування гостьової парковки торговельного комплексу по просп. Героїв Сталінграду, 136/8. Надія Ільєнко заявила про конфлікт інтересів, тому що для неї затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для експлуатації та обслуговування гаражних боксів - №322, 323, 327, 2-328 по вул. Танкопія, 16-Б. Про конфлікт інтересів також заявив її чоловік – В’ячеслав Ільєнко. Олександр Лобановський знову оголосив конфлікт інтересів під час розгляду питання «Про продаж земельних ділянок юридичним та фізичним особам».

За питання «Про комунальну власність» через конфлікт інтересів не голосували Валерій Арутюнов та Віктор Кітанін через перехід об’єктів нерухомості, що належали АТ «Трест Житлобуд-1» та ТДВ «Житлобуд-2» до комунальної власності міста.
Через конфлікт інтересів утримався від голосування за питання «Про внесення змін до рішення 23 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 28.11.2018 № 1317/18 «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Роганської філії комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Олександр Кочеров, який є керівником цієї філії.

Також про конфлікт інтересів заявляла Тетяна Поздєєва, коли розглядалось питання «Про внесення змін до кошторису витрат на виконання Комплексної міської програми розвитку культури в місті Харкові на 2017-2021 роки за рахунок коштів бюджету міста Харкова на 2019 рік», адже виділялись кошти на роботу КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького», керівником якого є її син Дмитро», - сказано в сообщении

Вопрос конфликта интересов является скорее этической нормой поведения, когда депутаты сознательно не голосуют за те вопросы, которые могут касаться их личного бизнеса, имущества или интересов родственников. Это регулируется украинским законодательством. На местном уровне наличие большого количества конфликтов интересов депутатов при принятии решений местным советом, может свидетельствовать о возможной близость деятельности, бизнеса депутатов в повестку дня совета..