Физпривет на 26.06. Часть вторая — футбол, хоккей.

Вторник , 26 июня 2007, 14:40
Финал ЧЕ — в Киеве. Шевченко будет тренировать Черноморец? Украинцы учат молдаван выигрывать золото. В Высшую лигу России по хоккею позвали иностранцев.

Фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року остаточно проходитиме в Києві на «Олімпійському». Таке однозначне рішення прийняли вчора на нараді щодо забезпечення комплексного вирішення питань, пов`язаних із підготовкою до Євро-2012. Рішення, однак, зовсім не радикальне. Президент Футбольної Федерації України Григорій Суркіс налаштований знести вщент „будівлю століття” на ім'я торгово-розважальний центр “Троїцький”. Заслухавши думки зацікавлених сторін, вирішили невідкладно і цивілізованим шляхом розв’язати всі питання «з урахуванням інтересів забудовника і шляхів компенсації його витрат на будівництво». Не зовсім ясно, зноситимуть чи ні — конкретики, як зазвичай, ніякої, втім, президентові та прем’єрові доповідатимуть. Керівництво УЄФА висловило серйозну стурбованість підготовкою Києва до Євро-2012, і головною проблемою вважає будівництво на площі перед стадіоном торгово-розважального центру.

Матч за Суперкубок України між «Динамо» і «Шахтарем» 10 липня обслуговуватиме голландський суддівський квартет. Бригаду очолить Пітер Вінк, а допомагатимуть Адріан Ініа та Коен Дросте. Пітер Вінк у минулому сезоні вже обслуговував матч за участю київського «Динамо» — в рамках групового етапу Ліги Чемпіонів з «Ліоном» (1:0 на користь французів). Голландський рефері входить в елітну групу арбітрів УЄФА.

Віталій Шевченко може очолити «Чорноморець». За неофіційною інформацією, одним з найбільш імовірних кандидатів на пост головного тренера одеського клубу після Семена Альтмана є саме росіянин Віталій Шевченко. Російський фахівець уже працював у чемпіонаті України — у другій половині сезону-2004/05 він очолював донецький «Металург». З 1975 по 1981 Віталій Шевченко захищав кольори «Чорноморця» у чемпіонаті СРСР. У складі одеської команди він провів 163 матчу, у яких забив 34 гола.

Навпаки, головним тренером кишинівського «Зімбру» призначений український фахівець Олександр Севідов. В Молдову сватався, зокрема, ще один вихідець з України — Олександр Заваров. Проте, коли в київському «Арсеналі» все встаканилося, його попустило. Але ж святе місчце порожнім не буває, і в «Зімбру» поїхав інший харків’янин — до цього сезону Олександр Севідов тренував першолігівський «Геліос». Перед новим коучем, швидше за все, буде поставлене завдання повернути в Кишинів золоті медалі.

Київський хоккейний «Сокіл» офіційно прийняли у вищу лігу чемпіонату Росії. Вчора пройшла нарада керівників хокейних клубів Вищої ліги Росії, яка одноголосно схвалила проект регламенту на наступний сезон. Згідно з ним, першість Росії у Вищій лізі стала тепер Відкритим Всеросійським змаганням серед команд вищої ліги, у складі якої — чотири іноземних клуби. Відтепер до них додався й український «Сокіл» — колись бронзовий призер СРСР, після розвалу країни рад переживав лихоліття. Останній рік «Сокіл» виступав у чемпіонаті Білорусі, де посів передостаннє місце.

В контексті ж випуску зазначу: коли демократією займаються партократи, виходить салат олів'є.