Физпривет на 27.06 — футбол, теннис, олимпийские виды спорта

Среда , 27 июня 2007, 14:57
Савик Шустер переквалифицируется в футбольные комментаторы. Альтман ушел из «Черноморца» в «Ильичевец». Сколько денег давать победителям? Курникова: и снова здравствуйте.

Відомий телеведучий Савік Шустер на каналі «Інтер» буде коментатором матчу за Суперкубок України «Динамо» — «Шахтар», який відбудеться 10 липня в Одесі. У нього вже є досвід, і не тільки по «Третьему тайму» на ICTV. Востаннє Шустер коментував футбольний матч в 2003-м на НТВ, це була вирішальна стадія Ліги чемпіонів. Майбутній Суперкубок для журналіста-дисидента Савіка Шустера, що працював у свій час на забугорному радіо, — поле для коментаторського експерименту. Так само як і для, власне, «Динамо» — тренерський штаб планує виставити на Суперкубок дублюючий склад. Адже подивитися гарну українську молодь давно пора, а то вона гниє на ослоні й не грає у футбол по-справжньому.

Матч за Суперкубок судитиме рефері елит-групи УЄФА голландець Пітер Вінк. На матч «Шахтар» — «Динамо» у першому турі національного чемпіонату 14 липня також планується закордонний рефері. Футбольна Федерація звернулася із відповідним запитом в Англію.

Семен Альтман, який залишив пост головного тренера одеського «Чорноморця», очолив «Іллічівець». Він підписав із клубом річний контракт. Точніше, угоду, строки якої можуть змінитися. Крім Альтмана на пост наставника «Іллічівця» розглядалися й інші кандидатури, але керівництво зволіло саме екс-коуча «Чорноморця».

Сезоном подвійних стандартів назвав «Шахтар» минулий чемпіонат, випустивши із цього приводу офіційну заяву. Приводом для офіційного листа клубу стали останні рішення експертної комісії Федерації про порушення з боку Фернандіньо й дніпропетровця Старцева. Комітет арбітрів поки на цю заяву реагувати не збирається. Хоча й читав. Від Федерації футболу України очікується офіційна заява, де вона відповість на всі претензії «Шахтаря». Але вже зараз назвали їх нецивілізованими і емоційними. Коротше, із серії «тупий наїзд», як Фізпривет цю шахтарську заяву назвав ще позавчора

Кабінет Міністрів прийняв постанову, згодного якій збільшений розмір винагород тренерам і спортсменам за призові місця на чемпіонатах світу і Європи в олімпійських видах спорту в рамках 1,8-4,2 разів. Це, відповідно, до 5000, 3500 і 2500 гривень. За перші, друге й третє місця на Чемпіонаті Європи в олімпійських видах спорту, відповідно, до 2500, 2000 і 1500 гривень. Тренерам спортсменів, що зайняли призові місця, винагороду збільшили вдвічі.

Ганна Курнікова вирішила повернутися на тенісний корт, і в серпні візьме участь у щорічному жіночому турнірі тенісних легенд. Оскільки для неї ніщо не порівняється з перебуванням на корті, вона гратиме, поки здоров'я дозволяє. Тобто, до гробової дошки. 26-літня світська левиця — завсідниця численних рейтингів. Вона значилася в артикулі 50-ти найкрасивіших людей світу за версією журналу People. В 2000 році Ганнуся посідала 58 рядок у списку знаменитостей журналу Forbes. В 2002 році читачі журналу FHM віддали їй перший рядок у сотні найсексуальніших жінок у світі.

В контексті ж випуску зазначу: з дурним важко боротися, озброївшись лише розумними думками.