Рудьковский: обезопасить фосфор должен был Ющенко еще во время своего премьерства

Четверг , 19 июля 2007, 18:21
Министр транспорта и связи Николай Рудьковский, отвечая на заявление Виктора Балоги, обвиняющего Рудьковского в трагедии во Львовской области и требующего его отставки, заявил, что Балога должен был первым приложить все возможные усилия для помощи пострадавшим и местным органам для эвакуации.

«Щодо пана Балоги, то, ну що мені сказати. Пан Балога, він, мабуть, втратив реальність часу. Він діє, мабуть, як керівник виборчого штабу «Нашої України», а не керівник Секретаріату Президента. Якби була людина відповідальна на цій посаді, то, мабуть, вона приклала зусилля для того, щоб можна було максимальну допомогу надати місцевим органам влади щодо евакуації чи допомоги людям, які постраждали на цій території чи ще щось».

После этого Минтранс добавил, что Балога во время премьерства Ющенко мог бы и подсказать Виктору Андреевичу обезопасить груз.

«Він би підказав, наприклад, Віктору Андрійовичу Ющенку, що коли він був прем’єр-міністром і був прийнятий закон про перевезення небезпечних вантажів, що ще тоді Віктору Андрійовичу треба було за шість місяців прийняти всі необхідні урядові рішення, щоб забезпечити безпеку перевезення вантажів. Але ніхто цим питанням не займався.»

// proUA

ИСТОЧНИК: proUA