СБУ прекратила дело против горсовета, чтобы не было спекуляций

Макар Савельев   |  Четверг , 20 марта 2008, 11:04
Пресс-служба Службы безопасности Украины распространила заявление, в котором сообщается, что СБУ прекратила процессуальные действия в рамках расследования уголовного дела по факту растраты государственных средств в Харьковском городском совете.

Полный текст

«Заява Прес-центру Служби безпеки України
19 березня 2008

Згідно з рішенням Суду від 18 березня процесуальні дії Служби безпеки України в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розтрати державних коштів в Харківській міській раді припинено.

З метою зняття політичних спекуляцій та сприяння роботі органів харківської міської влади усі матеріали, отримані Службою у ході дослідчої перевірки та процесуальних дій, передаються до Київського суду м.Харкова. Суд розгляне справу по суті 21 березня ц.р.

СБУ наголошує, що процесуальні дії у кримінальній справі, які були виконані, відповідають чинному законодавству та були санкціоновані прокуратурою Харківської області в порядку статті 227 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, до Харкова виїхав заступник Голови СБУ для того, щоб разом з представниками прокуратури сприяти народним депутатам України в ознайомленні з усіма матеріалами у справі. Матеріали будуть ретельно вивчені та буде надана юридична оцінка діям оперативних підрозділів, про що буде прозвітовано Президентові України та Верховній Раді України.

При цьому СБУ гарантує суворе дотримання законодавства України та процесуальних норм.

Прес-центр СБ України».

Напомним, во вторник вечером вопреки решению суда сотрудники Харьковского УСБУ и бойцы спецподразделения «Альфа» попытались вывезти документы, незаконно изъятые из архива и отдела кадров Харьковского городского совета. В результате действий одного из сотрудников СБУ пострадали Харьковский городской голова Михаил Добкин и народный депутат Дмитрий Святаш.

Читайте также: Горсовет против СБУ

ИСТОЧНИК: sbu.gov.ua