Богословська заявила про фальсифікації у справі про пожежу на «Барабашово». АВЕК і БЮТ «роблять» із неї підпал

Дмитро Стриженко  |  Четверг , 24 апреля 2008, 14:18
У четвер народний депутат України Інна Богословська (Партія регіонів) заявила, що, за її інформацією, свідчення людей, які мають безпосереднє відношення до виникнення пожежі на ТЦ «Барабашово», намагаються вилучити із матеріалів справи, «щоб показати справу як навмисний підпал». Про це вона повідомила під час прес-конференції в агенстві УНІАН.

«У нас є безпосередні докази того, що у Харкові робляться спроби фальсіфікувати кримінальну справу стосовно подій на ринку «Барабашово» і показати пожежу на ринку «Барабашово» як навмисний підпал з боку мера і мерії Харкова. Ми маємо докази того, що вже є пояснення людей, які мали безпосереднє відношення до виникнення пожежі, і маемо інформацію, що ці докази будуть намагатися вилучити із справи – щоб показати справу як навмисний підпал», – заявила вона.

Її однопарієць Дмитро Святаш пояснив, що народні депутати мають на руках копії протоколів з поясненнями тих людей, «які безпосередньо володіють цими торговельними місцями і магазинами, які загорілися».

НЕЗАБАРОМ
Справжня варта – українською!

«Ці люди поясняють, як це насправді відбулося. Яким чином виникла ця пожежа. Є пояснення з боку працівника ринка «Барабашово», який безпосередньо проводив зварювальні роботи, саме через які і виникла ця пожежа. Про що говорила і харківська міська влада – що на ринку «Барабашово» відсутні будь-які засоби протипожежної безпеки, вогнегасники, тощо. Усі споруди збудовані таким чином, що унеможливлює гасіння будь-якої пожежі, бо треба пожежній машині проїхати і на 300 метрів тягнути рукави. Тому і сталася ця пожежа», – вважає регіонал.

Він також відзначив, «що слідство, яким керують представники «АВЄК» і БЮТу, намагається вилучити ці документи, саме для того, щоб виконати замовлення і подати цю справу як таку, що доводить причетність міської влади до цього підпалення».

Дмитро Святаш повідомив, що ці документи будуть передані в Генеральну прокуратуру.

«Ми звертаємось до Генеральної прокуратури з вимогою взяти під жорсткий контроль це слідство. Бо воно в черговий раз намагатиметься довести незаконність дій міської влади і те, що саме міська влада, а може, і сам мер підпалив ці споруди. Це не так. Ось ці документи», – сказав він.

«Сьогодні ми ще раз попереджаємо все суспільство, правоохоронні органи, Президента, Кабмін, голову Служби безпеки про те, що ми знаємо про підготовку нової низки провокацій у відношенні до Харківської міської влади», – підкреслила І.Богословська.