«Никаких прав человека и так далее...» Аваков запретил харьковчанам заходить в лес

Николай Кузнецов  |  Понедельник , 18 августа 2008, 08:51
В воскресенье губернатор Харьковщины Арсен Аваков подписал приказ «О запрете доступа населения в хвойные насаждения области в пожароопасный период 2008-го года». Это было сделано во время экстренного совещания – глава области созвал его из-за пожара в изюмском лесу, который не могут потушить несколько суток.

По словам Арсена Авакова, он давно намеревался подписать это распоряжение. Губернатор дал указание своему заместителю Сергею Стороженко до обеда понедельника согласовать все спорные вопросы с управлением юстиции.

«Никаких сантиментов, никаких прав человека и так далее в этой ситуации. Права человека никто не нарушает, мы смотрим за лесами, которые горят в одну секунду», – отметил руководитель ХОГА.

 


Полный текст приказа

З метою запобігання пожеж, недопущення порушень правил пожежної безпеки в лісах, ураховуючи високу пожежонебезпечність хвойних насаджень області, антропогенну причину виникнення 95% лісових пожеж, відповідно до статей 31, 88 Лісового Кодексу України та Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Заборонити доступ населення у хвойні насадження протягом пожежонебезпечного періоду 2008 року при встановленні 3–5 класів пожежної небезпеки за умовами погоди (за виключенням випадків, пов’язаних з охороною лісів, ліквідацією надзвичайних ситуацій та інших випадків, передбачених чинним законодавством, за погодженням із постійним лісокористувачем).

2. Забезпечити заборону заїзду транспортних засобів на територію лісового фонду протягом пожежонебезпечного періоду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети.

3. Районним державним адміністраціям, Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства та лісокористувачам провести відповідну роботу щодо інформування населення про заборону доступу населення у хвойні насадження.

4. Районним державним адміністраціям, лісокористувачам області про вжиті заходи інформувати Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства, секретаріат обласної КТЕБ та НС (Головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації) до 5 числа місяця, наступного за звітним.

5. Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства інформувати обласну державну адміністрацію про виконання розпорядження до 10 листопада 2008 року.

6. Райдержадміністраціям, Головному управлінню МВС України в Харківській області, Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, лісокористувачам забезпечити виконання розпорядження.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації В.М.Бабаєва.

8. Це розпорядження набирає дії в порядку, установленому чинним законодавством.


Голова обласної державної
адміністрації

А. АВАКОВ
 

ИСТОЧНИК: Объектива