Богословська і Святаш розповіли, які провокації готуються в Харкові

Дмитро Стриженко  |  Четверг , 24 апреля 2008, 16:44
У четвер, 24 квітня, народні депутати України Інна Богословська та Дмитро Святаш (Партія регіонів) повідомили, що проти Харківського міського голови Михайхла Добкіна готуються чергові провокації. Вони вважають, що до цього мають безпосереднє відношення представники Блоку Юлії Тимошенко та концерну АВЕК.

Інна Богословська

Шановна українська громада, ми сьогодні звертаємося до всіх мешканців України, з тим, щоб всі зрозуміли: сьогодні непростий час, коли в таких містах, як Київ, Харків, а зараз вже Житомір, БЮТом, як силою, що вибрала екстремізм своїм політичним почерком, робляться справи із залученням правоохоронних органів.

Державні органи влади знищують місцеве самоврядування і фактично роблять переворот у владі. Ви знаєте, що харківські події вже досить довгий час привертають увагу українського суспільства. Сьогодні ми маємо таку ситуацію: багато провокацій, яки робилися проти мерії Харкова, і безпосередньо мера Добкіна, такі, як скандал на вулиці Клочківській з бійками, які намагалися показати як масові заворушення, захоплення мерії і порушення кримінальної справи, інші обвинувачення – все це рухнуло, і згідно з рішень судів, по кожному з ціх питань встановлено, що мерія не робила того, в чому ії звинувачували.

Стосовно захоплення мерії 17 березня, є рішення суду, яке визнало незаконниим порушення СБУ кримінальної справи проти мерії. Тобто, всі наші заяви про те, що ці події є цілеспрямованними фальсіфікаціями, провокаціями проти місцевої влади, вже підтверджені рішеннями судів.

У нас є безпосередні докази того, що, по-перше, у Харкові робляться спроби фальсіфікувати кримінальну справу стосовно подій на ринку «Барабашово» і показати пожежу на ринку «Барабашово» як навмисний підпал з боку мера і мерії Харкова. Ми маємо докази того, що вже є пояснення людей, які мали безпосереднє відношення до виникнення пожежі, і маємо інформацію, що ці докази будуть намагатися вилучити із справи – щоб показати справу як навмисний підпал.

По-друге, в нас є інформація про те, що зараз в Харкові почала працювати спеціальна група Управління внутрішніх справ, погоджена з центральним апаратом МВС України, завданням якої є затримання будь-яких осіб, які свого часу чи зараз мають хочь якесь відношення до мера Харкова, і з ціх людей вимагають і вибивають будь-які свідчення проти мера, щоб сфальсіфікувати хоча б якусь кримінальну справу.

Людиною, яка оголошує всі ці провокації, став пан Ляшко, який вже неодноразово був судимий, в тому числі за шахрайство. І сьогодні він став, фактично, глашатаєм тих провокацій, які робляться проти харківської міської влади. Єдина мета цих провокацій – зробити так, щоб голові харківського БЮТу пану Фельдману повернути всі ті незаконні землі і майно, які свого часу він отримав завдяки (скоріш за все) корупційним діям минулої харківської влади. І фактично, вся ця робота проти харківської мерії почалася саме тоді, коли існуюча харківська влада повернула громаді незаконно отримані Фельдманом та іншими бютовцями майно і землі.

Дмитро Святаш

У мене в руках копії протоколів з поясненнями, і я зараз розповім, як вони до мене потрапили – від людей, які безпосередньо володіють цими торговельними місцями і магазинами, які загорілися.

Ці люди поясняють, як це насправді відбулося. Яким чином виникла ця пожежа. Є пояснення з боку працівника ринка «Барабашово», який безпосередньо проводив зварювальні роботи, саме через які і виникла ця пожежа. Про що говорила і харківська міська влада – що на ринку «Барабашово» відсутні будь-які засоби протипожежної безпеки, вогнегасники, тощо. Усі споруди збудовані таким чином, що загасити будь-яку пожежу неможливо, бо треба пожежній машині проїхати і на 300 метрів тягнути рукави. Тому і сталася ця пожежа.

Але головне те, що слідство, яким керують представники «АВЕК» і БЮТ, намагаються вилучити ці документи, саме для того, щоб виконати замовлення і подати цю справу як таку, що доводить причетність міської влади до цього підпалення.

Ці документи будуть передані в Генеральну прокуратуру, і ми звертаємось до Генеральної прокуратури з вимогами взяти під жорсткий контроль це слідство. Бо воно буде в черговий раз намагатись довести незаконність дій міської влади і те, що саме міська влада, а може, і сам мер підпалив ці споруди. Це не так.

Інна Богословська

Сьогодні ми ще раз попереджаємо все суспільство, правоохоронні органи, Президента, Кабмін, голову Служби безпеки про те, що ми знаємо, що готується нова низка провокацій. Це стоується і фальсіфікації кримінальної справи по «Барабашово», і затримань (тимчасових, чи постійних) людей, з яких вибиваються незаконним чином неправдиві покази проти мера міста Харкова.

Ми знаємо, що на підставі цього готується можливий арешт. Це буде незаконно, і ми докажемо, що це незаконно, але ми попереджаемо усіх для того, щоб стало зрозуміло: в нас розвивається громадянське суспільство, і в будь-якому правоохоронному органі є порядні люди, які за жодних умов не будуть виконувати незаконні вказівки високопосадовців.