Рашистські терористи вбили шістьох людей на Харківщині

Вторник , 19 сентября 2023, 17:44
Внаслідок ворожого удару КАБом по Куп‘янську загинули четверо чоловіків та дві жінки.
Рашистські терористи вбили шістьох людей на Харківщині

Російські терористи здійснили черговий військовий злочин проти мирного населення Харківщини. Сьогодні близько 13-ї ворог завдав удару керованою авіабомбою по місту Куп'янськ, оперативно повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, назвавши цифру: троє загиблих. На 17:30 кількість загиблих збільшилася до шести осіб.

«Це не остаточні дані: це та кількість жертв, яку вдалося підрахувати на цей момент. Ворог обстріляв автомобіль волонтерів, що проводили евакуацію мирного населення, – повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов. – Загиблих продовжуємо діставати з річки поблизу та зі знищених автівок. Тож кількість жертв може зрости».

Екстрені служби продовжують огляд місця влучання. Пошкоджені автомобілі, в яких загинули волонтери. Зруйнований міст через річку Оскіл.

Працівники слідчо-оперативної групи вилучили уламки, за попередніми даними, від КАБ-500. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Волонтери поверталися з евакуації цивільних людей з Куп'янського району, розказав голова координаційного гуманітарного центру Євген Коляда. Імена загиблих встановлюють. Коляда додав, що це були волонтери благодійного фонду з Харкова.